Nem túl eredeti, de nemrég sütöttünk itthon sütit és gondoltam elhozom a receptjét. Öhm igen.. A neve. Szóval. Nem kell nagyon megijedni, igazából ez ilyen sima csokis süti, szerintem nagyon sokan ismerik, csak mi átkereszteltük, mert, ahogy legelőször csináltuk túl nagyok lettek és úgy néztek ki, mint egy nagy adag barnamackó. Így lett a neve tehénlepény. :DD
Hozzávalók (kb. 20 darabhoz):
- 15 deka liszt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- ½ teáskanál szódabikarbóna
- ¼ teáskanál őrölt fahéj
- 10 deka étcsoki (sima csoki is lehet) (sőt, el lehet készíteni csoki nélkül is)
- 10 deka puha vaj
- 15 deka cukor
- 1 tojás
Először is egy tepsibe terítsetek sütőpapírt meg kapcsoljátok be a sütőt 200 ˙C-ra.
A lisztet, kakaóport, a szódabikarbónát és az őrölt fahéjat keverjétek össze. Ezután egy külön tálba keverjétek habosra a cukrot, puha vajat meg tojást egy robotgéppel. Ebbe pedig szitáljátok bele a lisztkeveréket (nem muszáj szitálni, de úgy biztos csomómentes lesz). Majd vágjátok fel az étcsokit apró darabokra és ezt is adjátok hozzá a tésztához.
A csokis tésztából formáljatok diónyi méretű golyókat, majd korongokat és helyezzétek el őket a tepsiben, nem túl közel egymáshoz. Rakd be a tepsit a sütőbe, aztán 12-13 perc után (ne később!) vegyétek ki őket.
És kész is! Fogyaszd egészséggel az iiiisteni tehénlepényt! Ha túl undinak találod a nevét, hívd csokis talléroknak. :D
(Azt hiszem Stahl Judit recept)
|